Eerstelijns verblijf

U krijgt een indicatie voor een eerstelijns verblijf (ELV) wanneer u om een medische reden tijdelijk niet zelfstandig thuis kunt wonen. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn nadat u in het ziekenhuis lag. Eerstelijns verblijf (ELV) is een kortdurend verblijf van enkele weken tot maanden.

Eerstelijns verblijf kent drie vormen van verblijf: laag complex, hoog complex en palliatief. Uw huisarts of behandelend arts schat in dat u op korte termijn zult herstellen om weer geheel zelfstandig thuis te wonen. De ELV-indicatie krijgt u van uw huisarts of het ziekenhuis. Het doel van het verblijf is dat u weer zelfstandig thuis kunt wonen.

In een Valuas Zorghotel bieden wij u verschillende soorten zorg zoals verpleging, verzorging, geneeskundige zorg of paramedische zorg zoals fysiotherapie.

Onze locaties

Landgoed Groot Bijstervelt Oirschot

Landgoed De Wulperhorst Zeist

Introductie

Een Valuas Zorghotel biedt eerstelijns verblijf dat volledig is afgestemd op uw wensen en behoeften. U herstelt in korte tijd op een van onze prachtige locaties. De omgeving, de ambiance en de prettige atmosfeer dragen bij aan een zo prettig mogelijk herstel. Al voordat u bij ons aankomt brengen in beeld met welke zorgvraag u bij ons komt herstellen. Met dag en nacht deskundige zorg in de buurt, is een Valuas Zorghotel een zeer geschikte plek voor een zo voorspoedig mogelijk herstel. Bovendien verblijft u op een van onze prachtige locaties gelegen in het groen zoals Zorghotel Groot Bijstervelt of Zorghotel De Wulperhorst.

Wat houdt eerstelijns verblijf bij Valuas Zorghotels in?

Eerstelijns verblijf bij Valuas Zorghotels is een kortdurend verblijf met zorg in de nabijheid. Deze zorg is gericht op mensen die tijdelijk niet meer in hun eigen woonomgeving kunnen verblijven, maar voor wie opname in een ziekenhuis niet noodzakelijk is. De verwachting is dat u na het verblijf bij ons in het zorghotel weer zelfstandig thuis kunt wonen.

Eerstelijns verblijf in de laatste levensfase

Eerstelijns verblijf kan ook geïndiceerd worden in de laatste levensfase. Uw arts heeft vastgesteld dat uw levensverwachting nog drie maanden of korter is. Het is waarschijnlijk dat de zorg die u nodig heeft toeneemt. Valuas Zorghotels biedt dan de zorg en het verpleegkundig toezicht die u nodig heeft. De zorg in de laatste levensfase wordt ook wel palliatieve zorg genoemd. Het is zorg die gericht is op een zo comfortabel en waardig mogelijk levenseinde.

Wat is een Valuas Zorghotel?

Een Valuas Zorghotel is een hotel waar men kan herstellen en de zorg krijgt die men nodig heeft. Als u na een ziekenhuisopname of operatie nog niet naar huis kan of wil omdat u hier nog niet klaar voor bent, kunt u terecht bij een van onze zorghotels. U heeft een ruime luxueus ingerichte hotelkamer tot uw beschikking. Alle kamers hebben speciale bedden en persoonsalarmering en zijn verder van alle gemakken voorzien.

Welke zorg kan ik krijgen?

Valuas zorghotels biedt 24 uurs zorg. Afhankelijk van de zorgvraag is dat wel of niet onder toezicht van een huisarts of specialist ouderengeneeskunde. Het verpleegkundig toezicht en speciaal voor u opgestelde zorgplan, vormen de basis om u adequaat te ondersteunen bij uw herstel. Het team staat klaar om u te ontvangen en de beste zorg en service te bieden tijdens uw verblijf.

In de Valuas Zorghotels kunt u revalideren onder professionele begeleiding. Het zorghotel biedt diverse mogelijkheden voor tijdelijk verblijf. Ouderen kunnen er terecht voor een korte of langere logeerperiode. Het kan gaan om overbruggingszorg, herstelzorg, revalidatiezorg en respijtzorg.

Waarom Valuas Zorghotels?

Bij Valuas Zorghotels doen wij er alles aan om uw tijdelijke verblijf in te richten naar uw wensen en behoeftes. Op diverse locaties kunt u bij ons veilig en comfortabel aansterken en werken aan een prettig verblijf. Wij bieden de zorg die nodig is voor onze gasten. Onze zorghotels liggen op de mooiste locaties, meestal in een groene omgeving.

Wij nodigen u van harte uit om een afspraak te maken om langs te komen op een van onze locaties. Wij geven u graag een rondleiding door het zorghotel en laten u graag een van de sfeervol ingerichte hotelkamers zien. Ondertussen kunt u al uw vragen aan ons stellen.

Wilt u direct een voorlopige reservering aanvragen? Dan nemen wij graag de mogelijkheden en de kosten met u door en kunnen wij een optionele reservering plaatsen zonder verdere verplichtingen. Op deze manier bent u verzekerd van een kamer.