Kosten & Financiering

Het verblijf in Zorghotel De Wulperhorst is op basis van volpension. De kosten voor het verblijf en de zorg zijn gescheiden. De verblijfkosten betaalt u zelf. De zorg met een zorgindicatie wordt doorgaans volledig vergoed via uw zorgverzekeraar.

Afhankelijk van uw kamerkeuze (en/of beschikbaarheid) bedragen de verblijfskosten tussen de € 189,- en € 219,- per nacht op basis van volpension. In sommige situaties ontvangt u vanuit een aanvullende verzekering een gedeeltelijke vergoeding voor het verblijf.

Overzicht indicaties en vergoedingen

Bereken de prijs van jouw verblijf

Eerstelijns Verblijf

Indien uw behandelend specialist of huisarts van mening is dat tijdelijk verblijf met zorg noodzakelijk is, wordt er een indicatie voor Eerstelijns Verblijf (ELV) afgegeven. Er zijn drie varianten ELV afhankelijk van de zorgvraag: laag complex, hoog complex en palliatief terminale zorg. Hieraan zijn verschillende kosten en vergoedingen verbonden:

  • Als uw zorgverzekeraar een overeenkomst met Valuas Zorggroep heeft, worden alle zorgkosten vergoed. Daarnaast wordt € 65 per dag in mindering gebracht op uw kamerprijs.
  • Als uw zorgverzekeraar geen overeenkomst met Valuas Zorggroep heeft, maar u heeft een restitutiepolis, worden ook alle zorgkosten vergoed. Daarnaast wordt € 65 per dag in mindering gebracht op uw kamerprijs.
  • Als uw zorgverzekeraar geen overeenkomst met Valuas Zorggroep heeft en u heeft een zorg-in-natura polis, dan moet u toestemming vragen bij uw zorgverzekeraar om voor vergoeding in aanmerking te komen.
    • Na toestemming worden de zorgkosten (deels of volledig) vergoed. Dit hangt af van uw zorgverzekering. Daarnaast wordt er per dag € 65 in mindering gebracht op uw kamerprijs. Houdt u er rekening mee dat u de facturen van de zorg eerst zelf dient te betalen en daarna declareert bij uw zorgverzekeraar.
    • Krijgt u geen toestemming, dan betaalt u de kosten van verblijf en zorg zelf.

Verblijf met indicatie wijkverpleging

Heeft u een indicatie voor thuiszorg maar wilt u niet thuis zijn om te herstellen, dan kunt u ook bij ons terecht. De kosten voor het verblijf en de zorg zijn gescheiden. De verblijfkosten op basis van volpension betaalt u zelf. De zorg wordt doorgaans volledig vergoed via uw zorgverzekeraar.

Bij sommige verzekeraars ontvangt u uit een aanvullende polis, een gedeeltelijke vergoeding voor het verblijf.

Overbruggingszorg

Wilt u tijdelijk bij ons verblijven terwijl u wacht op een plek een in verpleeghuis, dan kan dat. De verblijfskosten hangen af van verschillende factoren zoals de gewenste verblijfsduur en de zorgvraag. De mogelijkheden nemen we graag met u door.

Respijtzorg

Wilt u voor een korte tijd bij ons verblijven om uw mantelzorger te ontlasten dan bent u van harte welkom. De verblijfskosten hangen af van verschillende factoren zoals de gewenste verblijfsduur en uw zorgvraag. De mogelijkheden nemen we graag met u door.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie?

Staat uw indicatie/situatie hier niet bij of twijfelt u welke situatie voor u van toepassing is, neem dan gerust contact met ons op, wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. Op de website van uw zorgverzekeraar kunt u kijken of deze een overeenkomst met Valuas heeft, maar wij zoeken dit natuurlijk ook graag voor u uit.

Receptie van de Wulperhorst
Meer te weten komen over De Wulperhorst of Valuas Zorghotels?
We staan u graag te woord.

Vul onderstaand formulier in
of neem zelf direct contact met ons op via +31(0)30-2372750

  • Contactgegevens*

Wij zetten altijd een stap verder.

Valuas Zorghotels