Kosten & Financiering

Het verblijf in Residence Haganum is op basis van volpension. De kosten voor het verblijf en de zorg zijn gescheiden. De verblijfkosten betaalt u zelf. De zorg met een zorgindicatie wordt doorgaans volledig vergoed via uw zorgverzekeraar.

Residence Haganum hanteert een vast tarief van € 235,00 per nacht op basis van volpension, 24 uurs beschikbaarheid van ons zorgteam en gebruik van diverse services zoals hulpmiddelen. In sommige situaties ontvangt u vanuit een aanvullende verzekering een gedeeltelijke vergoeding voor het verblijf.

Bereken de prijs voor uw verblijf

Eerstelijns verblijf

Indien uw behandelend specialist of huisarts van mening is dat tijdelijk verblijf met zorg noodzakelijk is, wordt er een indicatie voor Eerstelijns Verblijf (ELV) afgegeven. Er zijn drie varianten ELV afhankelijk van de zorgvraag: laag complex, hoog complex en palliatief terminale zorg. Hieraan zijn verschillende kosten en vergoedingen verbonden:

  • Als uw zorgverzekeraar een overeenkomst met Valuas Zorggroep heeft, worden alle zorgkosten vergoed. Daarnaast wordt € 65 per dag in mindering gebracht op uw kamerprijs.
  • Als uw zorgverzekeraar geen overeenkomst met Valuas Zorggroep heeft, maar u heeft een restitutiepolis, worden ook alle zorgkosten vergoed. Daarnaast wordt €65 per dag in mindering gebracht op uw kamerprijs.
  • Als uw zorgverzekeraar geen overeenkomst met Valuas Zorggroep heeft en u heeft een zorg-in-natura polis, dan moet u toestemming vragen bij uw zorgverzekeraar om voor vergoeding in aanmerking te komen.
    • Na toestemming worden de zorgkosten deels of volledig vergoed. Dit hangt af van uw zorgverzekering. Daarnaast wordt er per dag € 65 in mindering gebracht op uw kamerprijs. Houdt u er rekening mee dat u de facturen van de zorg eerst zelf dient te betalen en daarna declareert bij uw zorgverzekeraar.
    • Krijgt u geen toestemming, dan betaalt u de kosten van verblijf en zorg zelf.

Verblijf met indicatie wijkverpleging

Heeft u een indicatie voor thuiszorg maar wilt u niet thuis zijn om te herstellen, dan kunt u ook bij ons terecht. De kosten voor het verblijf en de zorg zijn gescheiden. De verblijfkosten op basis van volpension betaalt u zelf. De zorg wordt doorgaans volledig vergoed via uw zorgverzekeraar.

Bij sommige verzekeraars ontvangt u uit een aanvullende polis, een gedeeltelijke vergoeding voor het verblijf.

Overbruggingszorg

Wilt u tijdelijk bij ons verblijven terwijl u wacht op een plek een in verpleeghuis, dan kan dat. De verblijfskosten hangen af van verschillende factoren zoals de gewenste verblijfsduur en de zorgvraag. De mogelijkheden nemen we graag met u door.

Respijtzorg

Wilt u voor een korte tijd bij ons verblijven om uw mantelzorger te ontlasten dan bent u van harte welkom. De verblijfskosten hangen af van verschillende factoren zoals de gewenste verblijfsduur en uw zorgvraag. De mogelijkheden nemen we graag met u door.

Ellen van Spronsen
Meer te weten komen over Residence Haganum of Valuas Zorggroep? We staan u graag te woord.

Vul onderstaand formulier in
of neem zelf direct contact met ons op via +31(0)70-3184900

  • Contactgegevens*

Mijn moeder kwam voor een korte overbruggingsperiode naar Haganum. Het voelde direct goed en iedereen was erg aardig. Omdat mijn moeder sneller achteruitging dan verwacht, besloten we dat ze daar kon bijven. Ik ben dankbaar voor de liefdevolle zorg die mijn moeder kreeg maar ook dat ze niet meer hoefde te verhuizen.

Zoon van gast voor overbruggingszorg, Residence Haganum