Veelgestelde vragen en antwoorden

Mag ik mijn huisdier meenemen naar het hotel? Hebben jullie ook tweepersoonskamers?
Wij hebben voor u de meestgestelde vragen en antwoorden op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen?
Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Wat is een zorghotel?

Een zorghotel is een hotel met zorg, waar je na een operatie kunt herstellen als het thuis (alleen) nog even niet lukt. Ook na een val of voor een tijdelijke opvang kunt u hier terecht. Bijvoorbeeld ook om tot rust te komen.

Daarnaast is logeer opvang mogelijk als een mantelzorger op vakantie gaat of even ontlast dient te worden. Een zorghotel helpt bij het tot rust komen of het bevorderen van uw herstel.

Voor wie is Valuas Zorghotels?

Valuas Zorghotels is voor een hele brede doelgroep, vanaf 18 jaar tot aan senioren (het grootste deel van onze gasten is 55 jaar of ouder). Wij zijn er voor mensen die herstellende zijn van een operatie, chemo kuur of wachtende zijn op een operatie. Vooral voor de mensen die thuis niet het netwerk om zich heen hebben om te kunnen helpen als het nodig is, is het zorghotel een geschikte plek om bijvoorbeeld te herstellen. Het gaat hier dan ook vaak om onplanbare zorg, het is dan ook zeker mogelijk om met spoed/op korte termijn bij ons te verblijven.

Ook kunt u bij ons terecht voor een korte vakantie met zorg, zogeheten logeerzorg. Dit kan het hele jaar door, van de zomermaanden tot tijdens de feestdagen.

Hoe maak ik een reservering?

Via de formulieren op de site, email, telefoon of het formulier in onze rekentool kunt u uw aanvraag voor een verblijf doen. Wij nemen contact met u op om de reservering rond te maken. Wij vragen u via het intake formulier dat uw krijgt na uw aanvraag onder andere naar:

  • De zorg die u nodig heeft op basis van de onderliggende indicatie of het ziektebeeld;
  • Het aantal dagen dat u wilt verblijven en wanneer;
  • Hedicatie/zorgmiddelen en eventueel diëten;
  • Persoonsgegevens waaronder uw BSN;
  • De gegevens van de zorgverzekering;
  • Etc.

Deze informatie wordt beoordeeld door/met de verpleegkundige waarna u een bevestiging en offerte per mail krijgt toegestuurd ter akkoord en ondertekening. Na het retoursturen van de ondertekende offerte is de reservering rond als u van ons een bevestigingsmail heeft ontvangen dat de offerte in goede orde is ontvangen op de locatie.

Lees hier het stappenplan voor het maken van een reservering.

Hoe ziet een dag in een Valuas Zorghotel eruit?

Een dag in het zorghotel kan iedere dag anders zijn en is voor iedereen verschillend omdat wij een brede doelgroep aan mensen te gast hebben in onze hotels.

Er wordt samen gekeken naar hoe laat iemand ongeveer verzorgd wil worden of geholpen wil worden. Wat kan iemand al zelf en waar heeft iemand hulp bij nodig? Wij halen onze gasten op voor het ontbijt of zij komen zelf naar het restaurant toe voor het ontbijt, lunch en diner.

Er is mogelijkheid om gezellig een praatje te maken rond de koffiemomenten en een ander geniet weer van zijn of haar rust en privacy op de hotelkamer. Wij merken dat veel gasten op hun privacy gesteld zijn en dan ook de tv en de krant liever op hun kamer lezen dan in het restaurant. Dit is allemaal mogelijk! Ook een lekkere wandeling in de mooie tuin is natuurlijk goed voor het herstel waar een ander binnen geniet van een gezelschapsspelletje of andere activiteit.

Wat kost een nacht in een Valuas Zorghotel?

Wat een nacht in het zorghotel kost is afhankelijk van de zorg die u nodig heeft, bij welke zorgverzekeraar u bent verzekerd en in welk zorghotel u wilt verblijven. In de berekentool kun u een prijsindicatie berekenen op basis van deze variabelen. In sommige gevallen is een prijsopgave op maat nodig. Ook dit wordt aangegeven in de berekentool, met hierbij het telefoonnummer waarna u kunt bellen om uw persoonlijke wensen te bespreken waarmee wij de prijsopgave kunnen maken. Leer hier meer over de prijzen per nacht.

Kunnen wij met z’n tweetjes komen, als echtpaar of met een vriend, vriendin, broer of zus?

Ja deze mogelijkheid is er zeker. Er wordt een partner toeslag gerekend van 75 euro per nacht als er geen indicatie is. Is er wel een indicatie, dan is de partner toeslag 100 euro per nacht. Onze hotels beschikken zowel over een- als twee persoonskamers. Informeer bij uw aanvraag naar de beschikbaarheid voor onze tweepersoonskamers als u graag samen wilt komen.

Kan ik mijn verblijf verlengen?

Het verlengen van een verblijf doen veel van onze gasten. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de kamers, de duur van de indicatie en de vergoeding van de verzekering is het mogelijk om uw verblijf te verlengen.

Wilt u een langere periode bij ons blijven (enkele maanden)? Ook hiervoor zijn mogelijkheden in onze hotels en soms is een overbruggingsperiode passender in een van onze huizen voor wonen met zorg. Vraag de receptie van uw hotel naar de mogelijkheden of neem telefonisch contact met ons op.

 

Kan ik mijn reservering annuleren?

Een reservering kan binnen 72 uur geannuleerd worden zonder kosten.

Kan ik bezoek ontvangen?

Uiteraard, bezoek is dag en nacht welkom. Tijdens een periode van herstel is het ontzettend fijn om bekende gezichten te zien, dat stimuleren wij enkel!

Wat moet ik meenemen tijdens mijn verblijf?

Uw persoonlijke spullen en verzorgingsspullen, kleding, medicatie en eventueel incontinentie materiaal.

Is er een was- en strijkservice?

Ja, tegen betaling kunt u gebruik maken van onze was- en strijkservice in onze zorghotels.

Zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen in de prijs?

Ja, ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Kan ik uit eten in een Valuas Zorghotel?

Voor niet-gasten/bezoek van een gast is het niet mogelijk om te eten in ons hotel. Voor alle gasten en diens bezoekers is het wel mogelijk om mee te eten. Bij voorkeur horen wij een dag van tevoren of u bezoek verwacht dat bij/met u komt eten, zodat wij de maaltijden voor alle personen tijdig kunnen voorbereiden.

Zijn jullie locaties rolstoelvriendelijk?

Ja, onze locaties en de toegang tot onze locaties zijn vanaf de parkeergelegenheid rolstoelvriendelijk.

Kan ik mijn huisdier meenemen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Wij staan u graag te woord
Staat uw vraag er niet tussen?
stel uw vraag via dit formulier of bel naar +31(0)85-1305767

  • Contactgegevens*